Uppkörningsbart växeldriv för bangårdar och industrispår, nu godkänt av Trafikverket.

Marknaden trivs med BS-80Vårt egenkonstruerade växeldriv har fått stor användning på bangårdar och industrispår. Växeldrivet BS-80 har en friströmmande hydraulventil, vilket innebär att växeldrivet är uppkörningsbart. Detta gäller även vid strömbortfall. Drivet manövreras från loket av lokföraren via en manöverlåda med tryckknapp (kan även fjärregleras). En belyst pil ger tydlig information om växelns läge.

Ny version av uppkörningsbara växeldriv Information

Bruksanvisning: BS 80/170-2020-Rev0 Läs mer

 

 

 

 

 

 

Driftsäkert och kostnadseffektivtDet servicevänliga växeldrivet kan bytas ut på cirka 15 minuter. BS Verkstäder tillhandahåller alltid reservdelar från lagret i Falköping. Sedan vi började tillverka BS-80 för 25 år sedan har cirka 800 växeldriv installerats på svenska bangårdar och industrispår. Produktens driftsäkerhet och servicebarhet har gjort den till ett kostnadseffektivt förstahandsval hos flera större bangårdsägare.

Ta kontakt med ossVill du veta mer om växeldrivet BS-80, är du välkommen att kontakta oss på tel 0515-65 05 00 eller info@bsverkstader.se

arrow
quote

"Vi har installerat BS-80 där vi behöver elektriska växeldriv i våra depåområden. Vi gillar den enkla konstruktionen och den snabba tillgången på reservdelar. Uppkörningsbarheten är också en stor fördel för oss."

Pierre Sundström, Jernhusen

quote

"Vi har ett stort antal BS-80 växeldriv i våra depåområden för SL-trafiken. De är enkla att jobba med, prisvärda och hållbara. Därför är BS-80 numera en SL-standard."

Timmy Karlsson, Strukton