Vi förlänger livet på järnvägens arbetsfordon

En skicklig underhållspartner bidrar till lönsamhetenAtt hålla järnvägens arbetsfordon i gott skick är BS Verkstäders kärnverksamhet. I vårt erbjudande ingår bland annat service, reparationer och ombyggnader som anpassar fordonen till nya behov och förlänger deras ekonomiska livslängd. Vi tar hand om försäkringsskador och installerar tågskyddssystem i person- och godståg. Vi hyr ut personal och maskintjänster och bedriver fältservice med egna bilpatruller som täcker stora delar av Sverige, Norge och Danmark.

Teknisk kompetens gör det mesta möjligtMed våra hydraulikresurser och välutrustade mekaniska verkstad kan vi hjälpa dig med ett brett spektrum av lösningar. Det mesta går att ordna och vårt åtagande tar inte slut bara för att jobbet är gjort. Vi är alltid tillgängliga när du behöver oss. Allt fler järnvägsföretag litar på vår förmåga och vår starka tillväxt är ett kvitto på marknadens växande förtroende.

Vi gör det som krävs för att arbetsfordon ska rulla längreI lokstallet i Falköping tar vi emot järnvägsmaskiner från hela Skandinavien. Våra insatser styrs helt och hållet av kundernas behov. Vi tar emot rälsfordon och godsvagnar för underhåll, ombyggnad eller nykonstruktion av påbyggnader. Vi lagar krockskador och installerar säkerhetssystem. Vi byter drivlinor och utför lackeringsarbeten. Bland mycket annat.

Regelbunden serviceVi utför planerat underhåll på arbetsmaskiner, motorvagnar och godsvagnar, samt utför axelbyten och säkerhetsbesiktningar.

Produktionsanläggning med goda utrymmenVårt rundstall har 24 platser för fordon med ett axelavstånd upp till 20 meter. I huvudverkstaden finns två 120 meter långa spår. På bangården finns ett 600 meter långt spår. Dessutom finns en tvätt- och målningshall, lyftbockar, traverser och generöst med uppställningsplatser för rälsfordon. 

Vi levererar en komplett lösningTack vare våra samlade resurser löser vi alla delar av ett kunduppdrag i egen regi. Att hantera större projekt underlättas av vår egna mekaniska verkstad med möjligheter till avancerad tillverkning av komponenter i korta serier, samt av en mycket välutrustad hydraulikavdelning.

Service på fältetIbland behöver våra kunder snabba insatser på plats där deras fordon befinner sig. För det ändamålet har vi servicebilar som kan rycka ut med kort varsel när behovet uppstår. När vår fältserviceorganisation är helt utbyggd kommer BS Verkstäders bilpatruller att kunna sköta underhåll och reparationer i stora delar av Sverige, Norge och Danmark.

arrow
quote

"BS Verkstäder har byggt om och moderniserat många av våra arbetsfordon. De är bra på att hitta den bästa lösningen i varje enskilt projekt. Vi är väldigt nöjda med resultatet."

Tormod Kapstad, Baneservice Norge

quote

"BS Verkstäder installerar det nya tågskyddssystemet ETCS och ATC2 STM i flera av de fordonstyper vi bygger om för våra kunder. De är väldigt flexibla och lyhörda för våra behov och levererar alltid vad de lovar."

Anders Svensson Wänseth, Bombardier